Talk and Taste: Flatbreads of the World . Discutons dégustation : Les pains plats du monde
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About the Event
The Museum invites you to a dynamic event where food and conversation come together, blending taste with cultural dialogues.
Paying homage to flatbread from across the Asian continent, from the Middle East to Southeast Asia, Talk and Taste: Flatbreads of the World will bring five representatives from immigrant communities in Nova Scotia together to discuss and explore the shared yet distinct traditions of flatbread across cultures. The chefs will exchange insights on the cultural significance, historical roots, and evolving traditions of their flatbreads, followed by a public tasting. This event will highlight the rich diversity of culinary heritage, fostering dialogue on how food traditions unite communities while celebrating their unique flavors.
This event marks the launch of Season 6 of the Museum’s Countless Journeys podcast. What is Canadian food? This season, we serve up stories of how immigration is shaping Canadian cuisine. From a friendly battle over Jollof Rice bragging rights to the surprising tale of Newfoundland Chow Mein, discover how food connects newcomers to their heritage, adapts to new tastes and strengthens communities.
In addition to the discussion and samples, your ticket also gives you exclusive access to our new exhibition, eat make share: a taste of immigration.
Le Musée vous invite à un événement dynamique où la nourriture et la conversation se rejoignent, mêlant le goût aux dialogues culturels.
Rendant hommage aux pains plats de tout le continent asiatique, du Moyen-Orient à l’Asie du Sud-Est, Discutons dégustation : Les pains plats du monde réunira cinq représentants de communautés immigrantes en Nouvelle-Écosse pour discuter et explorer les traditions communes, mais distinctes, du pain plat à travers les cultures. Les chefs échangeront leurs points de vue sur le sens culturel, les racines historiques et l’évolution des traditions de leurs pains plats, avant de procéder à une dégustation publique. Cet événement mettra en lumière la riche diversité du patrimoine culinaire et encouragera le dialogue sur la manière dont les traditions alimentaires unissent les communautés, tout en célébrant leurs saveurs uniques.
Cet événement marque le lancement de la saison 6 du balado D’innombrables voyages du Musée. Qu’est-ce que la nourriture « canadienne »? Cette saison, nous vous proposons de découvrir comment l’immigration façonne la cuisine canadienne. D’une bataille amicale pour le droit de vanter son riz jollof à l’histoire surprenante du chow mein de Terre-Neuve, découvrez comment la nourriture relie les nouveaux arrivants à leur patrimoine, s’adapte à de nouveaux goûts et renforce les communautés.
En plus de la discussion et des échantillons, votre billet vous donne également un accès exclusif à notre nouvelle exposition, à la table : le goût de l’immigration.